‘De Kurkentrekkers’ pakken dit jaar flink uit tijdens de Grote Optocht van Apestad

NIEUWEGEIN – Carnavalsvereniging de Kurkentrekkers loopt ook dit jaar weer mee tijdens de Grote Optocht in IJsselstein op zaterdag 2 maart 2019. “In vergelijking tot voorgaande jaren, willen we dit jaar héél groots uitpakken”, vertelt Miranda Baars, een van de oprichtsters van de Kurkentrekkers.

In tegenstelling tot vorig jaar hebben de Kurkentrekkers dit jaar maar liefst twee loopwagens gecreëerd. “Deze tweede loopwagen is 6,5 meter lang. Bovendien is onze groep een stuk groter geworden en zijn we in totaal nu met z’n vijftienen”, vertelt Miranda. Daarnaast zegt Miranda dat ze vorig jaar niet zo heel veel hebben gedaan aan hun kleren. “Dit jaar is dit zeker wel anders en hebben we echt bijna alles zelfgemaakt”, voegt ze hieraan toe. Het thema van de Kurkentrekkers dit jaar is ‘Forest’: “Dat houdt in dat onze groep verdeeld is in Bosjesmannen en Bosjesvrouwen. Binnen de groep is er ook één Takkenwijf.

De andere oprichtster van de Kurkentrekkers is Sandra Baars. Ze vertelt dat de Kurkentrekkers allemaal heel erg van de natuur houden. “Tijdens het maken van onze wagens en kostuums hebben we dus ook echt rekening gehouden met onder andere recycling”, voegt Sandra hieraan toe. De onderdelen van de wagens zijn van gerecycled plastic. Dat plastic hebben ze opgehaald bij een manage. Sandra zegt dat het plastic niet het enige is dat ze recyclen: “Zo hebben we namelijk een oude droogmolen omgetoverd tot een boom en hebben we veel oude kerstbomen opgehaald bij mensen thuis.” Als groep vinden de Kurkentrekkers het heel jammer dat de natuur zo verloedert wordt. “We hopen zo op een grappige en fijne manier te laten zien dat wij hier wél mee bezig zijn”, aldus Sandra.

Om half een ’s middags vertrekt de Grote Optocht van Apestad (IJsselstein) vanaf de Ruimtevaartbaan naar de binnenstad van Apestad. De Optocht bestaat uit zo’n vijfenvijftig startnummers en is zo’n zeshonderd meter lang: vol met acts, loopgroepen en kleine en grote praalwagens. De Kurkentrekkers komen tijdens de Optocht voorbij als 31ste.

Geschreven door Karlijn Koopmans Van nieuwegein.hu.nl
https://nieuwegein.hu.nl/de-kurkentrekkers-pakken-dit-jaar-flink-uit-tijdens-de-grote-optocht-van-apestad/?fbclid=IwAR0MYQa1OxJwXyKEf3rAOCX32txqt2OgrPD_xuqEC5pB5ou7ZYd2YuR3Qz0